Szakvizsgás képzések

VisszalépésKépzéseinkre pedagógus alapképzettséggel, vagy már valamilyen pedagógus szakvizsgával is rendelkező kollégák jelentkezését várjuk.

A képzési idő: pedagógus szakvizsgával már rendelkezők számára 2 félév, szakvizsgával még nem rendelkezők számára  4 félév.


Képzések


Jelentkezés: minden év augusztusában, keresztféléves képzés esetén minden év januárjában a honlapon meghirdetett és a jelentkezési lapon is megtalálható időpontig.

A képzések költsége: 140.000 Ft/félév

A jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók


 Jelentkezési lap 

Általános információk a szakvizsgás képzésekről a Bölcsészettudományi Kar honlapján

További információk a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központja honlapján

 

 

 


Családi életre nevelés   (tervezett képzés, várható indulás: 2017)   (VISSZA AZ ELEJÉRE)

A képzés célja a pedagógusoknak gyakorlatorientált képzés keretében olyan elméleti és gyakorlati tudást, valamint módszertani eszköztárat nyújtani, amelynek segítségével a családi életre nevelés témaköreit hatékonyan integrálhatják a különböző tantárgyi elemekbe, illetve önálló tárgyként oktathatják. A képzés ugyanilyen segítséget kíván nyújtani a tanárképzésben oktatóknak annak érdekében, hogy a pedagógus pályára készülő hallgatókkal megismertessék  a családi életre nevelés tartalmi és módszertani lehetőségeit.

További részletek

 

 


Felnőttoktató (tervezett képzés, várható indulás: 2017)     (VISSZA AZ ELEJÉRE)

A képzés fő célja a jelenleg köznevelésben dolgozók felnőttoktatásra való felkészítése. A pedagógusokat az egyetemi és főiskolai alapképzésben, valamint a tanár-továbbképzésben egyaránt a 6 és 16 (18) éves korosztály nevelésére és oktatására készítik fel, nem gondolva az idősebb korosztály igényeire. A tanárképzésben meglévő hiátust kívánja betölteni a felnőttoktató pedagógus szakirányú továbbképzés, amely megfelelő elméleti és gyakorlati alapokat nyújt a pedagógusok számára.

További részletek

 

 


Gyakorlatvezető mentortanár     (VISSZA AZ ELEJÉRE)

A képzés célja a programban résztvevők felkészítése a tanárjelöltek gyakorlati képzésének irányítására a pedagógusképző intézmények által fenntartott gyakorlóiskolákban, partner-iskolákban és külső gyakorló helyeken, valamint a pályakezdő pedagógusok munkahelyi beilleszkedésével kapcsolatos mentori feladatok ellátására. A képzés célja a programban résztvevők felkészítése a tanárjelöltek gyakorlati képzésének irányítására a pedagógusképző intézmények által fenntartott gyakorlóiskolákban, partner-iskolákban és külső gyakorló helyeken, valamint a pályakezdő pedagógusok munkahelyi beilleszkedésével kapcsolatos mentori feladatok ellátására.

További részletek

 

 


Közoktatási vezető (keresztféléves kezdéssel is)     (VISSZA AZ ELEJÉRE)

 

 

 

További részletek

 

 


Közösségi művelődés (tervezett képzés, várható indulás: 2017)     (VISSZA AZ ELEJÉRE)

Az iskolai nevelés-oktatás területén dolgozó pedagógusok számára a közösségi művelődés lehetőségeinek megismertetése, az iskolai közösségek valamint az iskolán kívüli tevékenységek szervezéséhez szükséges ismeretek, képességek és attitűdök elsajátítása, szükségszerinti kiegészítése, elmélyítése.

További részletek

 

 


Mérés-értékelés     (VISSZA AZ ELEJÉRE)

A kéozés felkészíti a hallgatókat a szakértői megbízásokban szereplő feladatokra a mérési-értékelési projektek megtervezésétől a kivitelezésen át az adatok feldolgozásáig és értelmezéséig. A képzés gyakorlatorientált, a specifikus év 180 órájának több mint a fele gyakorlat.

További részletek