Intézeti kiadványok

  Visszalépés

            


 

PALLAS DEBRECINA SOROZAT

1828-ban a debreceni kollégium alumnus diákjai Pallas Debrecina címen egy csokor latin és magyar nyelvű verset adtak ki Péczeli József professzor gondozásában. Ezt a kiadványt tekintjük jelen sorozatunk első elődjének. A második előd időben valamivel közelebb van hozzánk. Az 1936-os Pallas Debrecina a kollégium tanárképző intézetének dolgozatait gyűjtötte egybe és tette közzé az intézet tíz éves fönnállása alkalmából. Ezeket a tanulmányokat az akkori intézet tagjai írták – tanárok és tanárjelöltek (szerkesztette Zsigmond Ferenc) -, tudatosan választva- vállalva az előd kiadvány nevét és szellemét.

Az a pedagógia, amelyet a Pallas Debrecinában megjeleníteni szándékszunk, nem a tegnaphoz szól, hanem a mához. Korszerű segítséget kívánunk nyújtani általa azoknak – tanárjelölteknek, pedagógusoknak, doktori hallgatóknak és a többi érdeklődőnek -, akik a neveléstudományt magyar nyelven tanulmányozzák.

A sorozat kötetei

 

ACTA PAEDAGOGICA DEBRECINA SOROZAT

Acta Paedagogica Debrecina

 

ACTA ANDRAGOGIAE ET CULTURAE SOROZAT

Acta Andragogiae et Culture

 

KISS ÁRPÁD ARCHÍVUM KÖNYVSOROZAT

 

CHERD KIADVÁNYOK

CHERD

 

TISZTELGÉSEK

Tisztelgések

 

INTÉZETÜNKHÖZ KÖTŐDŐ TOVÁBBI KIADVÁNYOK

HERJ

A Hungarian Educational Research Journal (HERJ) a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének szakmai lapja. Újdonságot jelent a kezdetektől, hogy egymást személyesen szinte alig ismerő, földrajzilag egymástól messze élő kutatók, szervezők összefogásával, a kölcsönös bizalom jegyében jött létre és működik. Újdonság továbbá a  lap megjelenésében az elektronikus felületen való elérhetőség kizárólagossága. A kiadvány célja a közvetítői szerep felvállalása: a hazai nevelés- és oktatáskutatást igyekszünk közelebb vinni egy lehetséges nemzetközi közösséghez.

EDUCATIO

Interdiszciplináris szemle azok számára, akik az oktatás társadalmi összefüggéseit keresik

Educatio.

 

LEGÚJABB KIADVÁNYUNK

Pusztai Gabriella, Bocsi Veronika, Ceglédi Tímea (szerk.): A felsőoktatás (hozzáadott) értéke: Közelítések az intézményi hozzájárulás empirikus megragadásához.Nagyvárad-Budapest, Partium -PPS - Új Mandátum, 2016. 371 p. (Felsőoktatás−Társadalom; 6..) (ISBN:9789631254471)

A kiadvány online elérhetősége itt: